5 Arsyet e vlefshme për të shitur / blerë shtëpi me një agjenci të patundshmërive

Shitja apo blerja e një shtëpie pa mbështetjen e një profesionist të industrisë nuk është e lehtë. Shumë konsumatorë, edhe sot, përpara se të ktheheshin në një agjent të pasurive të patundshme, të provoni mënyrën e DIY.

Ka nga ata që mendojnë se për të shitur një pronë mjafton:

publikoni një reklamë;
takoni blerësin;
nënshkruaj kontratën.
Lehtë, kështu që pse të paguani një agjenci të pasurive të patundshme? Për shkak se realiteti është i ndryshëm: disa reklama online nuk janë të mjaftueshme për të shitur një shtëpi, nuk është e lehtë për të gjetur blerësin - me të vërtetë - dhe kontrata, para se të nënshkruhet, duhet të përcaktoh

blog-post image

et.

Kjo është arsyeja pse keni nevojë për një agjent të pasurive të patundshme, një profesionist i kualifikuar me një njohuri të thellë të tregut. Njohuri. Të thellë. Shifra e tij është e vetmja që mund të garantojë kontaktet e referuara dhe vetëm një përzgjedhje e kujdesshme e konsumatorëve si ai që do t'ju ofrojë mund të përshpejtojë shitjen ose blerjen e shtëpisë tuaj.

Për të mos përmendur anën ekonomike: agjentët e pasurive të paluajtshme janë ndër profesionistët e vegjël, nëse jo të vetmit, të cilët paguajnë vetëm nëse ju merrni shërbimin. Kini kujdes: jo në punë, por në një punë të suksesshme.

Le të bëjmë një shembull praktik: ju jepni agjentit të pasurive të patundshme detyrën e shitjes së shtëpisë tuaj; ai, pavarësisht se punon për muaj me radhë në negociata, nuk mund ta bëjë këtë. Këtu, në këtë situatë ju nuk paguani një euro.

Ju paguani kom

ision në agjenci vetëm nëse e përfundoni marrëveshjen. Nuk është e kënaqur ose e rimbursuar, sepse agjencia nuk ju kërkon ndonjë pagesë paraprake. Është vetëm një e kënaqur.

Mendoni nëse mund të aplikoj të njëjtën metodë të pagesës tek mekaniku "Unë ju paguaj vetëm nëse makina brenda një muaji nuk bën të njëjtën defekt", ose tek mjeku "Unë ju paguaj vetëm nëse dhimbja në shpatull pas trajtimit zhduket". Do të mendonit dy herë? Um. Sipas mendimit tonë, nr.

5 arsye pse keni nevojë për një agjent të pasurive të patundshme
Në këtë post ne duam të ju njoftojmë më mirë punën tonë dhe procesin e saj.
Ne sugjerojmë 5 arsye për të besuar shitjen ose blerjen e shtëpisë tuaj në një agjenci serioze dhe të kualifikuar të pasurive të patundshme.

1. Një vlerësim korrekt dhe i favorshëm i pronës
Hapi i parë është vlerësimi i pronës.

Ne zbulojmë një "sekret": për shitësit çmimi i shtëpisë është gjithmonë shumë i ulët; për blerësin gjithmonë shumë të lartë. Agjent i pasurive të paluajtshme është pala e tretë, ajo që nuk mendon për përfitimin e saj, por ai i negociatave.
Kjo nuk do të thotë se ne e zhvlerësojmë pronën tuaj, përkundrazi: e rrisim atë në shesh.

Një profesionist i kualifikuar e di se vlera e një shtëpie nuk jepet vetëm nga metra katror, ??por gjithashtu dhe mbi të gjitha nga tregu i referencës.

Të vendosim veten në treg me një çmim të lartë do të thotë të tërheqim pak interes, të humbim klientët potencialë dhe të fryjmë pronën. Në të njëjtën kohë, shitja, p.sh. sepse likuiditeti është i nevojshëm, është një gabim serioz, sepse çon në një humbje të kapitalit të riinvestueshëm.

Një agjent i pasurive të paluajtshme studion trendet ekonomike dhe gjen zgjidhjen që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

2. Negocimi profesional i agjencisë
Shumë njerëz besojnë se dhënia e punës në agjenci të tjera mund të jetë një vlerë e shtuar. Ne ju ftojmë të reflektoni në një aspekt: ??në këtë mënyrë shtëpia juaj shfaqet në reklama të ndryshme me çmime të ndryshme. Njerëzit e interesuar janë të çorientuar, ata nuk e dinë se kush të besojë dhe kush të telefonojë.

Prandaj, në rrjetin tonë ne rekomandojmë që të merren vetëm me detyra ekskluzive. Për ne, mbrojtja e klientit është më e rëndësishme se ndërtesa. Shumë, shumë më e rëndësishme.

Lëvizja e fokusit nga tulla në njerëz jep rezultate më të mira: mos harro kurrë se shtëpitë nuk kanë vlerë në vetvete. Shtëpitë janë të vlefshme vetëm nëse njerëzit i atribuojnë ato.

Për ne, klienti është në qendër të shitjes. Vetëm atëherë shtëpia.

3. Qasja dhe promovimi në tregun e referencës
Për të shitur një pronë nuk mjafton të vendosësh shenjën "shitje" në ballkon ose të publikosh një reklamë online. Pa një rrjet të kontakteve të sigurta dhe të referuara, rrezikojmë të kërcejmë në errësirë. Për muaj.

Gjithashtu për këtë ju duhet të kontaktoni profesionistë.

Në Coldwell Banker, për shembull, përdorim një bazë të dhënash që përmban të gjitha kërkesat e blerjes dhe pronat për shitje, në Itali dhe jashtë saj. Kush e tha atë, në fakt, se personi i interesuar në shtëpinë tuaj jeton në Itali? Dhe nëse ai jetonte - le të bëjmë një shembull - në Rusi?

Mbi të gjitha për disa zona të Italisë, sponsorizimi ndërkombëtar është thelbësor. Është një aspekt që duhet të vlerësoni sepse me tregun e huaj kontratat më të volitshme shpesh përfundohen.

Ja se si ne vazhdojmë:

Ne vlerësojmë shtëpinë tuaj.
Ne e futim atë në sistemin tonë.
Ne kemi një pasqyrë të klientëve potencialë të interesuar në pronën tuaj. Tashmë në këtë fazë ju mund të mbyllni negociatat.
Nëse kërkoni një shtëpi, ne vendosim kërkesën tuaj në program dhe gjeni të gjitha ato që përputhen me karakteristikat që dëshironi.

Mos harroni gjithashtu këtë: agjencitë kanë kontakte me portalet më të mëdha, si italiane dhe jo, që merren me reklamat e pasurive të paluajtshme. Reklama juaj do të sponsorizohet në asnjë kohë në të gjitha faqet e internetit kryesore të sektorit. Përveç kësaj ju gjithashtu keni mundësinë të krijoni një xhirim fotografik profesional të pronës për ta bërë njoftimin më tërheqës.

Vetëm është e pamundur të keni të gjithë këtë dukshmëri, por mos harroni se kjo është në sajë të dukshmërisë që mund të arrini të shisni. Më shpejt dhe më mirë.

4. Përzgjedhja e klientëve kryesorë
Sponsorizimi i pronës suaj në treg gjeneron shumë, shumë telefonata dhe email në ditë. Paramendoni nëse duhet t'i përgjigjeni të gjithë blerësve potencialë dhe duhet t'i shoqëroni ata për të parë shtëpinë. Nëse shitni pronën në të cilën jetoni, atëherë duhet të mendoni edhe për sigurinë e familjes suaj: nuk mund të lejoni askënd të hyjë.

Agjent i pasurive të patundshme kujdeset për praktikën tuaj nëpërmjet një përzgjedhjeje të kujdesshme të klientëve. Filtroni ato të drejta dhe shoqëroni ata për të vizituar pronën.

Ai vetëm ju thërret kur ai ka propozime reale dhe konkrete në dorë. Nuk ju lejon të merrni pjesë në emërimet e "vrimës së ujit". Ai u përgjigjet të gjitha pyetjeve për ju. Nuk ju harxhon kohë, sepse e di se koha është para.

5. Menaxhimi i kontratës
Pika e fundit - jo më pak - është menaxhimi i kontratës.
Merrni, për shembull, fazën e kontratës së shitjes paraprake. Ky dokument duhet të hartohet në mënyrë të tillë që të dy palët të ndërmarrin për të shitur dhe blerë pronën përkatësisht. Shumë shpesh, të bëjmë vetvetja çon në kontrata të hartuara në mënyrë të papërshtatshme.

Jo për të përmendur eventualitetin më të keq: surpriza keqe, si peng, që ju mund të gjeni në shtëpi pas nënshkrimit të veprës.

Pse rrezikoni të gjeni veten të lodhur poshtë në gjithë këtë?

E vetmja mënyrë për të përjetuar blerjen ose shitjen e një shtëpie pa stres, frikë dhe ankth është të besosh ata që kanë bërë shitjen e një profesioni.

Si të njohësh një agjent profesional të pasurive të patundshme
Të gjithë agjentët e pasurive të patundshme, për të ushtruar profesionin, duhet të regjistrohen në seksionin REA të Odës Ekonomike. Kërkojuni atyre t'ju tregojnë kartën para se t'ia jepni atë. Është e drejta juaj.

Secili prej agjentëve tanë, për shembull, paraqet një dosje në të cilën është e pranishme historia e tij profesionale. Kështu që ju mund të shihni curriculum vitae e tij dhe pronat që ai ka trajtuar dhe ai ka të bëjë me të.

Ne gjithashtu kujdesemi për trajnimin e kolegëve tanë. Kjo është arsyeja pse Universiteti Coldwell Banker ekziston për të qëndruar i azhurnuar dhe për të siguruar siguri, profesionalizëm dhe kompetencë.

Agjent i pasurive të patundshme vepron si një filtër ndërmjet jush dhe bashkëbiseduesve të ndryshëm të negociatave, i njeh mekanizmat e tregut dhe kushtet e kontratës. Kështu që ju shmangni të gjitha llojet e fatkeqësive.