Mars 2020 - Ja cfare po ndodh ne sektorin imobiliar ne Tirane

Situata e jashtezakonshme qe eshte krijuar ne vendin tone nga KoronaVirus (covid-19) ka detyruar shume qytetare apo biznese te riplanifikojne prioritetet e tyre. Me te goditur nga kjo situate jane:
Sektoret te cilat kane kosoto fikse te larta, (ketu permendim sektorin e turizmit, qerate ditore etj...) ,
Sektoret te cilat tregetojne produkte qe kane skadenca te aferta apo qe tregetojne produkte qe humbasin vleren ne kohe psh: makinat ne shitje te reja stok apo te perdorura.
Nje goditje te madhe ka mare dhe sektori i marketingut, gje te cilen e vuajne me shume kompanite mediatike online dhe televizive.
Sektori bankar gjithashtu mund te mari nje goditje shume te rende nese kjo pandemi zgjat ne kohe, ku faktor kry

blog-post image

esor do te jete paaftesia e qytetareve per te paguar kredine bankare per shlyerjen e kesteve te shtepise, kjo si rrjedhoje e papunesise se gjeneruar.

Po ne sektorin imobiliar c'fare po ndodh? Pergjigja eshte e thjeshte: Eshte koha e profesionisteve!
Nese nuk jeni profesionist i ketij sektori eshte e mira qe:
te ndiqni udhezimet e institucioneve,
reduktoni maksimalisht kostot fikse,
lexoni, planifikoni,
mbani mardheniet me shoqerine dhe te aferm dhe
prisni derisa te permiresohet situata me shpresen qe te dilni sa me pak te demtuar financiarisht.
Me pas investoni.

Nese jeni profesionist po ju dergoj disa pyetje, te cilat mund tju ndihmojne te kthjelloni planet tuaja strategjike.

1. Sipas jush gjate kesaj pandemie, nese do te kishit mundesine te investonit, leverdis me mire ne Euro apo Leke?
2. Ja vlen te blesh apo te shesesh ne nje moment kur studimet thone qe; njerzit kur njihen me

nje rrezik potencial kane tendence te mos shpenzojne, keshtu qe shitja per produktet me vlera te larta apo produkte luksi behet e veshtire dhe si rrjedhoje shiten me cmim me te ulet.
3. Nisur nga fakti qe studentet tashme kane ikur nga Tirana dhe jane duke lene shtepite qe kishin me qera per tu rikthyer ne Shtator-Tetor sepse Universiteti thuajse mbaroi per kete vit dhe familjaret qe kishin nje qera me te shtrenjte po kerkojne nje hyrje me te lire per te perballuar situaten. Nese do te kishit nje agjensi imobiliare mendoni se angazhimi juaj do te kish qene i sukseshem?
4. Nese shume biznese do te kene veshtiresi ose do te mbyllen dhe shume ambjente me qera/shitje do lirohen. A mendon se sektori imobiliar do qendroje ne stanjacion?
5. A mendon se biznesmenet do te shisnin shtepine e dyte qofte me nje cmim pak me te ulet, per te shpepuar biznesin?
6. Duke ditur se shitja e pronave do te behet me e veshtire nga vete pronaret, a mendon se agjensite imobiliare do te kene klient te rinje?
7- A ngelet prona si investimi me i sigurt ne Shqiperi

Mendohuni dhe na dergoni mendimet tuaja ne adresen tone njoftimefalas@gmail.com

Nderkohe, po i pergjigjem 2 pyetjeve tuaja duke bashkangjitur fotot:

1. Cilat kane qene zonat me te preferuara per te blere shtepi gjate muajit mars 2020?
2. Po zonat me te preferuara per shtepi me qera?