MEKANIK AUTOMJETESH Tirane

Oferta Kurse Profesionale Data: 16/10/2019 14:11

5,000 Leke

  • MEKANIK AUTOMJETESH


Pagesa 5,000 Leke
Qyteti - Zona Tirane - Tjeter zone
Adresa Rruga Bajram Curri, Kamez, Albania
Lexime 1537

Mekanik automjetesh

Kursi zhvillohet brenda ambjenteve te DRFPP Nr.1 dhe disa praktika mesimore prane ambjenteve te serviseve private.

Zhvillohet 4 ore 45 min ne dite per 5 dite pune te javes, 30% eshte teori dhe 70% praktike.

Ne total kursi ka kohezgjatje 450 ore ose 112 dite mesimore.

Pagesa eshte 5000 Leke.

Per punekerkuesit te papune FALAS.

Ne kete kurs aftesohesh per mekanik automjetesh dhe fiton aftesite:

a) Fiton aftesine te perdore atrecaturen, aparatet diagnostikuese, aparatet matese dhe instrumentat mates

b) Njeh parimin e punes te te gjitha detaleve, nyjeve dhe agregateve te automjetit

c) Fiton aftesine per sherbime dhe riparime ne sistemet: ushqimit, ftohjes, drejtimit, frenimit, amortizimit, ndezjes

d) Fiton aftesine per sherbime dhe riparime ne motorat me kater kohe benzine dhe nafte

e) Fiton aftesine per sherbime dhe riparime ne mekanizmin e fuqise (freksion, kuti te nderrimit manual te shpejtesise, transmesion kardanik, transmesion kryesor, diferencial, semiakse, rrota active)

Fiton aftesine per sherbime dhe riparime ne pjeset e elektroautit, bateri,motorino, alternatore (dinamo), sistem ndricimi te brendshem dhe te jashtem, bori dhe celsa fundore


RRETH NESH
DRFPP Nr 1 Tirane, ne bashkepunim me, Ministrine e Financave dhe Ekonomise si dhe Sherbimin Kombetar te Punesimit, mundeson organizimin e kurseve te trajnimit profesional per te gjithe punekerkuesit e papune dhe per te gjithe te interesuarit qe duan kualifikime te metejshme.

Aplikimi dhe regjistrimi behet prane DRFPP Nr 1 Tirane.Certifikimi

Ne fund te kursit cdo kursant qe ndjek rregullisht kursin pajiset me Certifikate qe njihet nga shteti.

Historiku i Qendres Amerikane te Trajnimit ORT

Tirane, Shqiperi

Qendra Amerikane e Trajnimit, ose sic quhej ne vitet qe pasuan revolucionin demokratik ne Shqiperi, ORT, u hap per here te pare ne Tirane menjehere pas vizites se Sekretarit te Shtetit Amerikan ne Shqiperi Xhejms Bejker ne vitin 1991. Si fillim kjo qender trajnimi filloi aktivitetin ne katin e trete te shkolles industrial te mbremjes e cila pas nje viti i kaloi nen mbrojtje Ministries se Punes . Kjo e fundit investoi ne rimodelimin e ish shkolles industriale te mbremjes duke i dhene edhe pamjen qe ka sot.

Nga ana tjeter organizata amerikane ORT ne bashkepunim me USAID solli materialet e nevojshme mesimore nga USA duke e pajisur shkollen e re me kompjutera, makina shkrimi, makina qepese, stofra dhe basma per fustane, pajisjet e plota per kursin e kozmetologjise, materiale dhe pajisje elektrike, materiale per kursin e hotelerise dhe biznesit etj. Projekti i ORT ishte si fillim vetem per nje vit trajnimi ne Shqiperi. Por, si pasoje e suksesit dhe interesimit te studenteve per te ndjekur kurset amerikane, kjo organizate e shtriu aktivitetine saj edhe per 5 vite te tjera: 1991-1997

ORT eshte nje organizate boterore e cila sponsorizhet nga izraelite dhe qe ofron edukimin nepermjet trajnimit ne rreth 100 vende te botes. Kjo organizate krijoi te parin program per te rritur nepermjet traijnimit per tu punesuar ne fusha te caktuara ne Shqiperi. Gjithashtu ORT ndihmoi Ministrine e Punes te Shqiperise ne krijimin e departamentit te trajnimit profesional per te drejtuar shkollat ne vend.

Ne dy vitet e para Qendra Amerikane e Trajnimit ne Tirane pranonte studentet te cileve u ishte ndaluar e drejta e shkollimit nen regjimin komunist enverian. Listat e studentevet vinin ne ate kohe nga Shoqata e te Persekutuarvet Politike me qender ne Tirane. Interesimi i studentevet qe jashtezakonisht i madh aq sa, kur kjo shkolle u be e mundur jo vetem per ish te perndjekurit politike, por per te gjithe, ne ditet e regjistrimit ne si drejtori kerkonim ndihme per te mbajtur rregullin. Drejtori i projektit amerikan Dr. Sterling Hayden dha nje ndihmese shume te madhe ne mekembjen dhe forcimin e kesaj shkolle. Gjithashtu ai dha ndihmesen e tij ne hapjen edhe te disa qendravet trajnimi te tjera ne qytete te ndryshme te Shqiperise, si Durres, Shkoder, Vlore, dhe Korce. Dr. Hayden e shikoje jo vetem si drejtues te projektit madhor por edhe si nje punetor te palodhur me “gozhde e cekic ne dore” duke rregulluar ambjenet e shkolles. Shembulli i mire i tij si punetor i palodhur, i thjeshte, dhe profesionist i rralle ndikoi per mire ne formimin e personelit mesimor shqiptar te sapo formuar me edukaten amerikane te punes.

Qellimi I drejtuesvet amerikane te ORT ishte qe, pas largimit te tyre dhe perfundimit te projektit, Qendra e Trajnimit te vazhdonte te funksiononte me sukses edhe per shume vite te tjera. Dhe ja, sot kjo shkolle po feston 20 vjetorin e themelimit te saj me krenari per punen e kryer ne keto vite, qe nxori dhe vazhdon te nxjerre nga bangat e saj me mijra studente te trajnuar dhe te pergatitur per te hapur menjehere bizneset e tyre ne fushen qe ata u trajnuan.

I uroj nga zemra gezuar ditelindjen shkolles se pare amerikane ne Shqiperi qe u ngrit pas rrezimit te murit komunist.

Aferdita Hall –Xhafo

Ish -Drejtore e Qendres Amerikane te Trajnimit