Tregu Imobiliar - Roli i agjensive imobiliare dhe agjenteve imobiliar

Faqa jone eshte gjithmone ne sherbim te vizitoreve dhe normalisht impenjohemi tju informojme per gjithcka ne lidhje me paraqitjen sa me te mire te karakteristikave te objektit i cili reklamohet nepermjet faqes tone.

Tregu imobiliar eshte duke u zhvilluar gjithmone e me shume ne vendin tone dhe nevoja e bleresve per tu sherbyer sa vjen e rritet. Bizneset kryesore te cilat angazhohen per te sherbyer ne kete fushe jane Agjensite Imobiliare. Ne po e shkruajme kete artikull per te mbajtur te informaur vizitoret te cilet nuk e njohin mire kete fushe si dhe kostot qe duhet te paguajne per sherbimet e mara.

Nje agjent i nje agjensie imobiliare ka per detyre tju informoj mbi pronen dhe tju serviri te gjitha informac

blog-post image

ionet qe nje klient duhet te dije.
Cfare do te thote informacione qe duhet te dini ju si klient?
Jane te gjitha ato informacione te cilat bejne te mundur qe ju te gezoni pronen ne menyre ligjore dhe pa kosto te tjera shtese pas blerjes per ta gezuar/poseduar ate. Psh: Nese ju paraqitet si zone ku mund te ndertohet, pas blerjes zbuloni qe nuk mund te ndertohet. Ose, ju paraqitet si shtepi e mobiluar, por pas blerjes mobiljet jane hequr. Agjenti ka per detyre tju informoj qe shtepia shitet bosh, edhe pse ju e shikoni si te mobiluar.
Agjenti mund tju sygjeroj se ke prone te zgjidhni, por ne fund jeni ju qe zgjidhni dhe vendosni. Agjenti duhet tju informoj rreth kostove qe duhet te paguani per objektin dhe agjesnine, perpara se ju te beni zgjedhjen tuaj. Kosto te cilat imponohen nga shteti si taksa apo tatime nuk jan detyrim i agjentit tjua jap perpara shitjes, por per etike biznesi dhe sherbimi agjenti duhet tju pyes dhe informoj.
Agjenti duhet te

ndjek proceduren deri ne fund, dmth derisa ju te merrni ne dorezim pronen dhe orendite/sendet qe ndodhen ne te. Nese ju vereni qe sendet ne shtepi/objekt nuk jane si ju jane pershkruar perpara blerjes, kete duhet ta beni me dije pernjehere, mundesisht me shkrim. Ne rast qeraje, ju jeni pergjegjes per mirembajtjen e objektit dhe dorezimit te tij ashtu sic e keni mare, pervec pjeseve te konsumit qe nese kane dale jashte perdorimit, duhen zevendesuar. Keshillohet qe te mbahet nje inventar ne momentin e dorezimit te objektit si ne fazen fillestare ashtu dhe ate finale.

Persa i perket sjelljes se agjentit ne lidhje me venien ne kontakt me pronarin.
Agjenti eshte ndermjetes midis jush dhe pronarit. Ai ndihmon te 2 palet qe te arrijne ne nje marrveshje per te plotesuar nevojat e tyre. Agjenti mbron interesat e te 2 paleve, tuajat si klient dhe pronarit te objektit. Agjenti nuk ka detyrim tju japi juve kontaktin e pronarit per aq kohe sa nuk eshte i bindur qe kerkesa juaj perputhet me ate te pronarit te objektit.
Psh: Ne rastin e dhenies se objektit me qera, Ju mund te jeni nje person shume i rregullt me pagesat. Pronari mund te kete kerkesa te tjera te cilat ja ka bere te qarta agjentit imobiliar, si pershembull, pronari i objektit nuk do qe te mbahen kafshe shtepiake ne shtepi, apo pirja e duhanit ne shtepi, etj. Agjenti duhet te jete i kujdesshem ne perzgjedhjen e klientit, nuk mund te jap numrin e kontaktit te pronarit ne cdo rast qe paraqiten klient potencial, se pronari prandaj ka zgjedhur agjensi imobiliare, qe mos te kete shqetesime ne telefon, per shkak te impenjimeve te tija si dhe te mos bej filtrim dhe negociat me cdo klient, por tja lere agjentit imobiliar kete detyre.

Si mund te sinjalizoj nje Agjent Imobiliar qe nuk permbush keto standarte dhe nuk eshte korrekt dhe etik?
Ne faqen tone, prane cdo njoftimi ndodhet nje buton me ngjyre te kuqe qe thote "Raporto tek stafi". Aty ju mund te shprehni pa-kenaqesine tuaj ne lidhje me agjentin per ate prone dhe stafi yne do te marre masa te menjehershme deri ne pezullimin e sherbimeve per agjentin. Objektivi yne kryesor eshte influenca ne rritjen e standarteve te sherbimit ne kete fushe duke dhene mundesine per nje konkurence reale te bazuar ne sherbime profesionale.

Shpresojme tju kemi ndihmuar me sadopak informacion i cili ne vazhdimesi mund te pasurohet me shume.

Agjensite Imobiliare qe kane interes te shtojne informacion ne kete artikull, mund te na shkruajne ne email tone sygjerimet e tyre dhe ne shenje falenderimi do u citohet emri ne fund.

Dite te mbare,
Stafi